Om (automatische) e-mails vanuit Bookzo te versturen moet u éénmalig de e-mail instellen.

Klik bovenin het menu op het tabblad Instellingen > E-mail instellingen. Een pop-up scherm opent waarin u de gegevens kunt invoeren.

Gebruikersinformatie

• Uw naam: De naam die u hier invult is bij de ontvanger van de e-mail zichtbaar als afzender. Hier kunt u dus ook een bedrijfsnaam invullen.
  • E-mail adres: Vul hier een geldig e-mailadres in van waaruit wordt verzonden.
  • Vink 'BCC naar eigen e-mail adres' aan indien u een kopie wilt ontvangen van alle e-mails die vanuit Bookzo worden verzonden. Bij het te verzenden bericht bestaat evengoed de mogelijkheid om de BCC alsnog uit te vinken. Bij het volgende bericht staat BCC standaard weer aan.

Server informatie

SMTP server

Om vanuit Bookzo te kunnen e-mailen dient u de uitgaande mailserver (SMTP-server) van uw internetprovider in te stellen. Uw internetprovider is het bedrijf dat op uw adres de internetaansluiting verzorgt.

Voorbeeld: U heeft een zakelijk internet abonnement bij de KPN. Dan is de KPN dus uw internetprovider. De SMTP-server is in dat geval smtp.zakelijkmail.nl. Dit is bijvoorbeeld voor Kabeltex abonnees, smtp.texel.com.

Wat de SMTP-server van uw internetprovider is, kunt u bij hen navragen. Een uitgebreide lijst vindt u hier.

• SMTP-server: de SMTP-server van uw internet provider
  • Gebruikersnaam: vul hier de gebruikersnaam van het account in
  • Wachtwoord: vul hier het bijbehorende wachtwoord in

Klik op 'Test mail settings' om te controleren of de instellingen werken. Is dit niet het geval, neem dat contact op met degene die uw e-mail instellingen beheert.

Mailpoort

Indien u mail wilt versturen via een beveiligde verbinding dan kunt u het poortnummer invullen achter het serveradres met een dubbele punt. Dus bijvoorbeeld smtp.gmail.com:587

Let op: Voor gmail moet u 'minder veilige apps' toegang geven: https://support.google.com/accounts/answer/6010255

Het is tevens mogelijk om gebruik te maken van de Bookzo SMTP, zet dan het vinkje daarvoor aan.

Automatische mails die bijvoorbeeld via de taken worden verzonden gaan ook via de Bookzo SMTP.

Vink 'noreply@bookzo.nl' aan als afzender, anders werkt de Bookzo SMTP niet.