De php plugin's van Bookzo worden niet meer verder ontwikkeld. Gebruik voor nieuwe websites altijd Bookzo Elements:

Online boeken Bookzo Elements : Support

1. Download https://www.mijnonlineboeken.nl/updates/joomla/pkg_bookzo.zip
  2. Installeer dit zip bestand via de Joomla Extension Manager

Bookzo kan daarna op de volgende manier geconfigureerd worden:

• Ga naar Componenten -> Bookzo
  • Stel daar de configuratie in
    • Accountaam en wachtwoord zijn verplicht, alle andere opties kunt u naar wens invullen

Vervolgens kunnen de volgende menuknoppen aangemaakt worden. Deze kunnen direct linken naar bepaalde pagina’s, maar kunnen ook ter ondersteuning dienen van SEO:

Standaard pagina
Toont een overzicht van alle accommodaties
Groepspagina
Toont resultaten van een enkele groep/type
Objectpagina
Toont een detailpagina naar een enkele accommodatie
Zoekresultaten
Toont een lijst met zoekresultaten na een zoekopdracht
Boekingspagina
Toont de boekingspagina
Confirmatiepagina
Toont de pagina na afronden boeking
Favorietenpagina
Toont de pagina met favorieten
ActiesToont de pagina met acties zoals bijvoorbeeld last-minutes
ArrangementenToont een pagina met alle beschikbare arrangementen
KaartToont alle accommodaties op Google maps (de geocode moet worden ingevuld in Bookzo op het tablad adres van de accommodatie)
Zoek op naamToont een pagina met zoekresultaten op accommodatienaam

Een resultatenpagina, boekingspagina of confirmatiepagina worden normaal niet opgenomen in het menu. Maar het kan geen kwaad een menuknop hiervoor aan te maken, zodat de boekingspagina er uitziet als www.uwdomein.nl/boeken

Het plaatsen van de Bookzo zoek widget

De zoekwidget is een Joomla module. Deze kan op elke positie en pagina worden geplaatst binnen het Joomla template.

Voer de volgende stappen uit:

• Inloggen in Joomla
  • Ga naar Beheer -> Modules
  • Klik op nieuwe module
  • Kies in de lijst van mogelijke modules de module "Bookzo zoeken"
  • Plaats de module in de gewenste positie en publiceer deze op de pagina's naar keuze.
  • Sla de module op

Server/hosting advies

• PHP7
  • Sluit de Bookzo pagina's en cookies (PHPSESSID) uit voor caching systemen zoals bijv. Varnish