Bookzo heeft een uitgebreide 2-weg koppeling met SmartHOTEL.

Synchronisatie's

De volgende onderdelen worden uitgewisseld:

• Voorraad van Bookzo naar SmartHOTEL.
  • Prijzen van Bookzo naar SmartHOTEL.
  • Restricties van Bookzo naar SmartHOTEL.
  • Reserveringen/Modifications/Cancellations vanuit SmartHOTEL naar Bookzo.

Instellingen

Ga naar Instellingen > Instellingen > tabblad SmartHOTEL. Voer hier de gegevens in die u van SmartHOTEL heeft ontvangen (wij adviseren dit in overleg met de helpdesk van Bookzo te doen).

Voorraad

Bij de accommodatie kan op het tabblad SmartHOTEL een accommodatietype opgegeven worden, hiermee wordt de voorraad in SmartHOTEL bepaald. Dus als er 3 accommodaties aan hetzelfde roomtype worden gekoppeld is de maximale voorraad in SmartHOTEL 3.

De voorraad wordt op de volgende momenten gesynchroniseerd:

• Bij het invoeren/verwijderen/wijzigen van een reservering een update van die periode voor het betreffende type.
  • Bij het invoeren/verwijderen/wijzigen van een blokkering een update van die periode voor het betreffende type.
  • Elke nacht een volledige update.
  • Door gebruiker handmatig aangeroepen.

Prijzen en restricties

Bij de accommodatie kan op het tabblad SmartHOTEL een vinkje aangezet worden bij ‘Prijzen per nacht synchroniseren met channelmanager’. Hierna kan het Rate gekozen worden wat Bookzo in SmartHOTEL moet bijwerken.

Vanuit Bookzo kan het volgende worden ingesteld in SmartHOTEL:

• Prijzen per nacht
  • Actieve nachten
  • Actieve Aankomsten
  • Minstay per nacht

Onderstaand schema geeft weer hoe de onderdelen vanuit Bookzo invloed hebben op SmartHOTEL:

Prijzen worden op de volgende momenten gesynchroniseerd:

• Bij het aanpassen van Prijzen
  • Elke nacht 1 keer

Indien Bookzo staat ingesteld op 'Boeken per groep', dan dient uitsluitend bij de eerste accommodatie uit de groep het synchroniseren van de prijzen te worden aangevinkt en het bijbehorende rateplan gekozen.

Reserveringen

Reserveringen komen vanuit SmartHOTEL binnen in Bookzo. Deze worden op de volgende momenten gesynchroniseerd:

• Eens per 5 minuten
  • Handmatig door gebruiker
  • Eventuele extra bijgeboekte services zoals ontbijt worden als tekstregel in de reservering vermeld. Controleer de reservering en pas de Extra kosten waar nodig handmatig toe.

Modifications

Modifications komen vanuit SmartHOTEL binnen in Bookzo:

• Indien de reservering status Optie/Bevestiging of Factuur heeft wordt de boeking aangepast.
  • Indien de reservering niet gevonden kan worden in Bookzo wordt een nieuwe aangemaakt.
  • Na wijzigen wordt een mail naar de beheerder verstuurd ter informatie

Deze worden op de volgende momenten gesynchroniseerd:

• Eens per 5 minuten
  • Handmatig door gebruiker

Cancellations

Cancellations komen vanuit SmartHOTEL binnen in Bookzo:

• Indien de reservering status Optie/Bevestiging heeft wordt de boeking verwijderd.
  • Indien de reservering status Factuur heeft wordt er een mail verstuurd naar de beheerder.
  • Na verwijderen wordt een mail naar de beheerder verstuurd ter informatie

Deze worden op de volgende momenten gesynchroniseerd:

• Eens per 5 minuten
  • Handmatig door gebruiker

⚠️ Een boeking vanuit SmartHOTEL kan als fout geplaatst worden als er geen aansluitende periode vrij is in het planbord voor de boeking.

Lees meer: Een boeking wordt als fout gedownload in Bookzo