Sluit Bookzo af mocht deze nog open staan.

Download en installeer de laatste versie: Download Bookzo

Foutmeldingen

In sommige gevallen verschijnt er een foutmelding na het installeren van de update.

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

• Het besturingssysteem kan te oud zijn
  • Er is nog een exemplaar van Bookzo actief
  • Skype kan de oorzaak zijn

Oplossingen

• De meest voorkomende fout is dat er nog een exemplaar van Bookzo actief is als de update wordt uitgevoerd.
    Sluit Bookzo af en installeer daarna de update.
  • Verwijder het XML bestand of de map C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Bookzo en probeer daarna nogmaals de update te installeren (xxx staat voor uw eigen gebruikersnaam in Windows).
  • Controleer of Bookzo niet wordt geblokkeerd door een VPN instelling.

Ga naar →  https://login.bookzo.nl/.well-known/openid-configuration in een webbrowser. Indien correct ziet u dit:

Als de VPN instellingen niet goed zijn, verschijnt er een foutmelding: Webpage blocked!

Eén van de redenen is dat het besturingssysteem waar je op werkt te oud is voor de moderne beveiligde verbinding en ciphers.

Eén ander bekend probleem is waar je de melding krijgt dat de 'handshake’ is mislukt door een onverwachte pakketgrootte. Vaak zal dit niet het geval zijn.

Dit kan komen door dat de poort 443 die Bookzo nodig heeft al in gebruik is.

Skype kan hiervan de oorzaak zijn, omdat deze ook poort 443 kan gebruiken.

Om dit op te lossen kun je Skype verwijderen, vaak kan je Bookzo meteen weer opstarten.

Is het probleem niet opgelost? Neem dan even contact op met onze helpdesk.